ВИДАТНИЙ ХУДОЖНИК ІЗЮМЩИНИ

19 жовтня 2014 року виповнилося 160 років від дня народження (1854 – 1917)  Сергія Івановича Васильківського – видатного художника Ізюмщини.

Цій даті був присвячений захід, який відбувся у читальному залі бібліотеки   для учнів групи « Кухар. Офіціант. Бармен»  (майстер в/н Мирошниченко С.Ф.).

Гостями були: ветеран  профтехосвіти Третьякова З.І., працівники міської  бібліотеки Єньшина І.М. та Харківська О.В.

До ювілейної дати була підготовлена книжкова виставка  художніх творів про видатного художника, матеріали з періодичних видань та репродукції картин художника.

Зав. міської  бібліотеки-філії  №1  Єньшина  І.М. та  бібліотекар Харківська О.В ознайомили учнів з життєвим та творчим шляхом С.І. Васильківського. Під час розповіді учні переглянули на комп’ютері відомі картини художника та його автопортрет.

Третьякова З.І. ознайомила присутніх з архівними документами, пов’язаними з художником.  Привела малознайомі факти з його життя.

Васильківському присвячені  художні твори  Івана Пильчука «Сонячні розсипи», Миколи  Безхутрого «Сергій Васильківський. Нарис про життя та творчість» та І.В. Огієвської «Сергій Іванович Васильківський».

Ізюмчани шанують свого видатного земляка.  Художня школа міста Ізюма носить його ім’я. Його ім’ям названа  одна із центральних вулиць міста. На місці колишнього будинку, де народився художник встановлено пам’ятний знак.

Цей захід сприяє морально-етичному вихованню  учнівської молоді.

«Сягнув ввисочінь наш земляк Васильківський.

І пензлем уславив наш край Слобідський».