Відбулася січнева науково-методична конференція керівних та педагогічних працівників ПТНЗ

20-24 січня 2014 року відбулася січнева науково-методична конференція керівних та педагогічних працівників професійно-технічних навчальних закладів на тему: «Організація віддаленого доступу до інформаційних ресурсів як умова якісної професійної підготовки учнівської молоді», яка проводилася НМЦ ПТО у Харківської області у режимі Інтернет – форуму.

Тема конференції і питання, розглянуті на ній актуальні, адже в умовах постійного оновлення інформації працівники ПТНЗ знаходяться в постійному процесі педагогічного пошуку, що й було продемонстровано в багатьох виступах.

Всі матеріали інтернет – конференції присвячені одній із найактуальніших і водночас складних проблем – якісної професійної підготовки учнівської молоді.

На засіданнях методичних комісій педагогічні працівники Ізюмського професійного ліцею ознайомилися з доповідями учасників інтернет – конференції.

Особливу зацікавленість визвали матеріали на тему:

  • «Оновлення номенклатури професій, напрямів діяльності – один із основних інструментів функціонування та розвитку професійно – технічного навчального закладу інноваційного типу» (Русланова Тетяна Олександрівна, директор НМЦ ПТО У Харківській області.);
  • «Формування в учнів позитивних мотивів навчальної діяльності, потреби в розширенні знань із професійної та загальноосвітньої підготовки засобами застосування ІКТ» (Овсяннікова Маріанна Анатоліївна, методист НМЦ ПТО);
  • «Вивчення предметів природничо-математичної підготовки з використанням інформаційно-комунікаційних технологій» (Леоненко Галина Іванівна, методист НМЦ ПТО);
  • «Освітній блог як різновид інтерактивного навчання учнів професійно-технічних навчальних закладів під час вивчення предмета «Охорона праці» ( Чернявська В.О., викладач-методист Харківського професійного ліцею залізничного транспорту»;
  • «Приведення якості професійної освіти у відповідність до вимог роботодавців засобами ресурсного забезпечення навчально-виробничого процесу» (Чередниченко Олександр Анатолійович,методист НМЦ ПТО) та інші.

В сучасних умовах педагогічним працівникам ПТНЗ необхідно продовжувати роботу щодо приведення матеріально-технічної  бази навчальних закладів у відповідності  до вимог роботодавців та державних стандартів.

На засіданнях МК  відзначена важлива роль інформаційно-методичного забезпечення навчального процесу, комп’ютерного та мультимедійного оснащення тощо.

Застосування інформаційно-комунікаційних технологій у процесі професійної підготовки учнів ПТНЗ є ефективним засобом досягнення навчально-виховної мети. ІКТ відкривають можливості впровадження абсолютно нових методів викладання і навчання.

Ми вважаємо, що всі доповіді виконані на високому професійному рівні.

Висловлюємо щиру подяку всім доповідачам за надану інформацію і сподіваємось, що у майбутньому така форма проведення науково-методичних конференцій, як вебінари,  та і взагалі обміні практичним досвідом у системі он-лайн стане для нас звичною і традиційною.

Дякуємо Науково-методичному центру ПТО у Харківській області за можливість спілкування та обміну досвідом!

Бажаємо  успіху і творчої наснаги у роботі!