В Ізюмському професійному ліцеї вперше відбувся показ фільмів Мандрівного Docudays UA

27 листопада в Ізюмському професійному ліцеї вперше відбувся показ фільмів Мандрівного Docudays UA.

Захід відкрив партнер фестивалю, голова «Центру правових та політичних досліджень “ДУМА”», активіст Харківської правозахисної групи і ряду інших правозахисних організацій Юрій Чумак. Він розповів учням, вчителям і майстрам про зміст і значення фестивалю, про права людини і потребу їх не лише знати, а повсякчас захищати у реальному житті.

З понад трьох десятків стрічок, що представлені у програмі Мандрівного фестивалю, для показу учням було відібрано дві, найбільш адаптовані для сприйняття підлітковою аудиторією. Зокрема, учні переглянули литовсько-естонську документальну стрічку «Лізо, ходи додому!», присвячену питанням виховання дітей у неблагополучних сім’ях, а також британську документальну стрічку«Содік» про невиправні помилки у підлітковому віці.

По закінченню перегляду й обговорення фільмів, Юрій Чумак в інтерактивній формі розповів учням про те, як правильно спілкуватися з працівниками міліції та вручив правові пам’ятки з серії «Адвокат у кишені», розроблені експертами Асоціації УМДПЛ.

 

Джерело: khpg.org