Звітний концерт художньої самодіяльності Ізюмського професійного ліцею «Незалежна, вільна, творча, свята Україна»

17 березня у Міському палаці молоді та підлітків «Залізничник» відбувся щорічний огляд-конкурс художньої самодіяльності Ізюмського професійного ліцею. Він пройшов під патріотичними гаслами і з відповідним наповненням, лейтмотивом його стало гасло незалежності, соборності України  і Ізюмщини як невід’ємної складової нашої великої Батьківщини.

22 номера, що підготували учні, викладачі, майстри і працівники ліцею, наочно продемонстрували всі таланти, якими багатий наш навчальний заклад.Відкрила свято директор ліцею Л.В.Колесник  яка привітала гостей та присутніх в залі.

Це театралізоване свято складалось із декількох блоків: історичного блоку «Незалежна, вільна, моя земля», музично-театралізованого блоку «Ми таланти твої , Україна» та фінального блоку «Свята Україна».

Відкрив блок «Незалежна, вільна, моя  земля» зведений  хор ліцею. Він виконав пісні «Батьківщина кохана» та «Козачка», викладач Г. М. Шаповал виконав українську народну пісню «Краю мій». Учасники театрального гуртка розіграли цілий спектакль  з уривків п’єси «Про Івася Вдовиченка Коновченка» та «Веселий ярмарок», де звучав український гумор, жартівливі пісні, учасники танцювального гуртка виконали запальний танок під пісню групи «Мед Медс». Чоловічий ансамбль проспівав пісню «Козацька похідна», змішаний чоловічий та жіночий ансамбль – «Іхав козак потайком». На «українських вечорницях» жіночий ансамбль заспівав пісню «Сіла птаха» Ю. Рибчинського, а дівчата весело проспівали «Як калина розцвіте» та «Віночок». Під попурі з українських пісень викладачі Н. Коваленко, О. Чухліб, Г. Сухомлин та учасники танцювального гуртка виконали український танок. Наостанок цієї частини огляду учениця групи КС-311 І. Кокляр заспівала «Україна, воскресни!».

ogljad-konkurs2

В останньому блоці «Свята моя земля» учень гр. М-313 учасник циркової студії С. Власов виконав цирковий номер «Веселі жонглери». Щиро і душевно звучала пісня «Молитва» у виконанні І. Кокляр.

У фіналі цього святкового концерту прозвучала пісня  Т.Петрененка «Україна» у виконанні зведеного хору ліцею. На сцену вийшли всі учасники цього свята.

Хочеться відмітити наших чарівних ведучих Шпігу Каріну та Пирлика Сергія за їх професіоналізм, а також висловити велику подяку всім учасникам та тим, хто був з нами на цьому святі!

Одночасно у актовій залі ліцею проходила виставка технічної творчості ліцеїстів. Практично всі професії та групи ліцею виставили найкраще, що вони створили в його стінах. Тут були вибори кухарів і столярів, кондитерів і автослюсарів, зварників і конторських службовців, мулярів і токарів. Адже Ізюм – місто промислове, місто майстрів своєї справи, і  в ці нелегкі часи ми намагаємось зберігати наші  майже вікові традиції, адже Ізюмському професійному ліцею – вже 92 роки, і саме його випускники творили славу Ізюму – місту приладобудівників, оптиків і машинобудівників.