Олімпіада з біології

Предметна олімпіада – це не просто випробування на якість знань, а свято випробування та пізнання себе.!

28  листопада у Ізюмському професійному ліцеї викладач Черкашина Н.В. провела традиційну предметну олімпіаду з біології серед учнів І-ІІІ курсів. До участі в олімпіаді запрошувались всі бажаючі і небайдужі до предмету учні, та учні, котрі навчаються на високому та достатньому рівні, загалом у олімпіаді взяло участь 20 ученів. Олімпіаду з біології проведено у письмовій формі, при цьому зверталась увага на знання учнями умов навколишнього середовища, способу життя, поведінки, розв’язання біологічних задач та завдань  теоретичного змісту.  Завдання оцінювались по 12-ти бальній системі оцінювання, мали творчий напрямок та розподілялись по курсах, залежно від змісту навчальної програми.

Учні ліцею переконані, що біологія – це не нудний і складний предмет, не тільки суха біологічна теорія, а надзвичайно сучасна і цікава наука, що розвиває логіку, абстрактне мислення, розуміння законів існування матеріального світу та науковий світогляд. Як наука про життя у всіх його проявах, біологія перетворюється на справжній світ захоплення, в якому учні  вчаться формулювати і висловлювати власні думки, оперувати науковими фактами, доводити і спростовувати гіпотези і теорії, вести наукову дискусію, відстоювати власну точку зору.

І, напевно, кожному з учасників олімпіади не бракує  зустрітися з настільки ж ерудованими, добре підготовленими юними біологами, як він сам: адже змагання не тільки суперечка за перемогу, але й обмін досвідом, спільний рух вперед на зустріч новим досягненням.

Чим більших висот досягають наші учні, чим більший слід по собі залишають, тим більше гордиться ними ліцей.

Вітаємо всіх учасників олмпіади з біології! Сподіваємося, що їх стане набагато більше! Сміливіше беріть участь в різних конкурсах і перемагайте! То ж бажаемо нашим учням нових злетів, побільше натхнення і жаги до значних перемог та творчих успіхів!

А переможцями стали: Хіленко Сергій Анатолійович,  Ісамухамедова Анастасія Володимирівна – І місце ; Горбачик Ігор Анатолійович , Чижов Микола Олексійович – ІІ місце;  Григор’ев Микола Сергійович , Пирлик Олена Ігоревна – ІІІ місце.