Тиждень іноземних мов: ”Крізь призму Шевченкового слова”

З 24 листопада  по 1 грудня  2014 року  в нашому ліцеї пройшов тиждень іноземних мов: ”Крізь призму Шевченкового слова”.

Тарас Шевченко, пророк землі Української, щиро й саможертовно любив Україну, залишивши нам пророчі слова: “Learn a plenty of foreign, but don’t forget your own”.(”І чужому навчайтесь і свого не цурайтесь”), які і стали девізом тижня.

Тиждень відкрився створенням міні-проектів: ”Хоч я Тарасові у правнуки годжуся, та як у світі цьому жити я у Шевченка вчуся”.

Найкращими визнані індивідуальний проект:  “Т.Г. Шевченко і сучасність” учениці гр.КС-311 Жабської А. та груповий проект: “Літературна спадщина Т.Г.Шевченка в перекладі англійських поетів” учнів групи М-312.

SAM_2423

SAM_2426

Переконатися в тому, що Тарас Шевченко справді є одним із класиків світової літератури, а його геніальні народні образи роблять його зрозумілим і близьким для різних народів, допомогла конференція: ”Світова слава Кобзаря”, в якій взяли участь учні групи КО-114.

DSCF1434

DSCF1440

Під час літературно-лінгвістичної гри учні груп 1 курсу КС-314 та  АТ-314 розв’язували літературний кросворд  та відповідали га питання вікторини для знавців творів Т.Г.Шевченка.

Найкращим знавцем творів великого Кобзаря  стала Ізвозчикова Л. (гр.КС-314).

Циганков В., Наливайко В.(гр.АТ-314) декламували вірші Т.Г.Шевченка англійською мовою.G01108

А Бублій Р. та Кривуля В.(гр.АТ-314) – німецькою мовою.

Сподіваємося, що кожен, хто брав участь у тижні,для себе зрозумів – Тарас Шевченко має бути величезним джерелом натхнення. Тому що він не тільки символ української культури, української національної свідомості й державності. Він також став символом постійного вселюдського пошуку свободи, гідності та порядності.

Вітаємо переможців і щиро дякуємо всім учасникам тижня.