«Торгівля людьми – проблема сьогодення»

22 травня 2014 року соціальний педагог Шамрай Л.П. та викладач соціально-економічної географії Черкашина Н.В. провели просвітницько-виховний захід «Торгівля людьми – проблема сьогодення» для учнів І курсу групи М-313.

Актуальність проведення просвітницької роботи пов’язана з досить важкою соціально-економічною ситуацією в Україні та проблемою зникнення та торгівлею людьми.

За різними оцінками, щорічно від торгівлі людьми потерпає від 700000 до мільйона людей в світі. Україна є однією з найбільших у Європі країн-постачальників жертв торгівлі людьми. За оцінками МВС України за останні 10 років з нашої держави було вивезено близько 400000 людей.

Основними напрямами державної політики України у сфері протидії торгівлі людьми є підвищення рівня обізнаності населення  про причини та наслідки торгівлі людьми шляхом проведення інформаційних кампаній серед населення,  у тому числі серед  молоді.

Захід проходив у формі лекції-бесіди з елементами тренінгу. Учні уважно переглянули фільм «Станція призначення-життя», створений Представництвом Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні та Міжнародним жіночим правозахисним центром «Ла Страда – Україна»; прослухали інформацію доповідачів та взяли активну участь у обговоренні запропонованих ситуацій та висували пропозиції їх вирішення.

Учні висловили здивування, що про більшість питань, розглянутих на занятті, вони не замислювались та не вважали їх небезпечними особисто для себе та своєї родини.

Бажаємо всім миру і безпеки!

IMG_4929