ЧОРНОБИЛЬ НЕ МАЄ МИНУЛОГО ЧАСУ

26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС. В цей день у 1986 році весь світ «здригнувся» від вибуху енергоблока. Наслідки цієї катастрофи до кінця неможливо оцінити  навіть сьогодні, через 28 років.

У Харківській області мешкають більш ніж 24 тис. громадян, які постраждали в наслідок Чорнобильської катастрофи. Із них майже 13 тис. осіб безпосередньо брали участь у ліквідації наслідків аварії.

Напередодні, 25 квітня 2014 року, в читальній залі Ізюмського професійного    ліцею відбулася година пам’яті «Чорнобиль не має минулого часу».

У залі оформлено тематичну виставку учнівських малюнків, рефератів, підбірку газетних матеріалів, художніх і публіцистичних творів, присвячених Чорнобильській трагедії.

Відкрили захід завідувач бібліотекою Якімова В.О. та завідувач міською бібліотекою-філією №1 Єньшина І.М. Присутні учні груп першого курсу кухарів та токарів (К -313 та АТ – 313).

Лунає пісня І. Корнелюка «Город, котрого нет», дзвони Чорнобиля, горить поминальна свічка.

Учні групи К – 313 (класний керівник Бреус В.М., майстер виробничого навчання Воротиленко О.Л.) розповіли про техногенну катастрофу світового масштабу, про героїчний подвиг ліквідаторів, про тяжку годину, яка випала на долю українського народу.

Лунає звук метронома. Хвилиною мовчання вшанували пам’ять перших пожежних Чорнобильського полум’я.

Біля книжкової виставки «Біль і крик душі під знаком Чорнобиля» з бібліографічним оглядом виступила бібліотекар міської філії №1 Харківська А.В.

Відеофільм «Чорнобиль» продемонструвала бібліотекар Бондаренко І.І.

Ми не маємо право забувати про самопожертву ліквідаторів аварії, серед яких були і наші земляки. Будьмо ж гідними їх, згадаймо загиблих, шануймо усіх, хто сьогодні поряд з нами.

Радіаційна днина б’є на сполох,

Радіаційні стогнуть небеса.

Двадцятий вік – як доля, а не спомин.

Як хліб душі, як мамина сльоза.

На Землі, у домі вселюдському,

Протиріч і негараздів тьма,

Люди! Будьмо пильними у ньому –

Іншого житла нема!

SAM_1959

SAM_1961

SAM_1968