Щорічний обласний огляд-конкурс художньої самодіяльності

Щорічний обласний огляд-конкурс художньої самодіяльності, присвячений 200 – річчю з Дня народження Т.Г.Шевченка під гаслом: «Дзвенять Кобзареві струни!»

     27 березня 2014 року в міському Палаці Молоді «Залізничник» відбувся щорічний обласний огляд-конкурс художньої самодіяльності, присвячений 200 – річчю з Дня народження Т.Г.Шевченка під гаслом: «Дзвенять Кобзареві струни!».

Захід було організовано та проведено з метою подальшого відродження національної культури, створення умов для виховання гармонійно розвинутої особистості, формування естетичного смаку в учнів ліцею.

Конкурс оцінювали завідувач методичного відділу Харківського державного будинку художньої та технічної творчості Барабаш Л.М.  та методист Хорунжа Т. В.

Відкрила свято директор ліцею Л.В.Колесник, яка привітала членів журі, гостей та присутніх в залі.

Учні нашого ліцею порадували глядачів яскравими та захоплюючими виступами.

Перший блок цього свята був присвячений життю і творчості Великого Кобзаря.  Зведеному хору Ізюмського професійного ліцею була надана честь відкрити святковий концерт піснею «Реве та стогне Дніпр широкий».

Незважаючи на хвилювання, учасникам хору вдалося задати бадьорий настрій всьому святу та глядачам, а особливо суддям.

Учасники театрального гуртка: ПирликС., ПанкевичВ., Пастушкова О., Бугаєва Е., Євстратьєва А., Бурильов К., Руденко М., Дубровіна Є., Григор’єв М.  розповіли про тяжку долю Шевченка, про його кріпацьке дитинство. Читали вірші, співали пісні на вірші великого Кобзаря.

Глядачам дуже сподобався вірш «Марія» у виконанні Шпігі Карини та «Мені тринадцятий минало», який читав Григор’єв Микола.

Заківчився Блок «Наш Тарас» сценкою Оксани і Тараса у виконанні Гнойовой О. та Максименка С.

Яким би важким і тернистим не був шлях українців, їх ніколи не полишало почуття гумору. Другий Блок «З Україною в серці» зал зустрів оплесками, бо тема наших «українських кумів» з їхніми веселими жартами, танцями та піснями нам дуже знайома.

Роль веселих кумів зіграли учасники театрального гуртка – Пирлик С., Павленко В., Качура В., Хоружевський Ю., Забудько О., Антонов М.

Веселим та кумедним вийшов танок у виконанні викладачів та майстрів виробничого навчання ліцею «Зірвані вечорниці».

Родзинкою «Українських вечорниць» стала  наша  господиня, яку зіграла Ірина Кокляр, та цирковий номер «Веселі акробати» у виконанні Власова С. та Трясціна Є.

Закінчилось свято Блоком «З Україною в серці», в якому взяли участь творчі колективи міста Ізюм, де займаються учні Ізюмського професійного ліцею в позаурочний час.

Хочеться відмітити наших чарівних ведучих Шпігу Карину та Пирлика Сергія за їх професіоналізм, а також висловити велику подяку всім учасникам та тим, хто був з нами на цьому святі!

До огляду ми готувалися усім ліцеєм, і, як підсумок, – достойний виступ наших колективів!!

Дякуємо всім !!!!

IMG_4449

IMG_4463

IMG_4480

IMG_4491