На допомогу учням та викладачам

ЮРИДИЧНА КОНСУЛЬТАЦІЯ ДЛЯ УЧНІВ ЛІЦЕЮ

Юридична відповідальність неповнолітніх

Юридична відповідальність – це застосування до порушника або злочинця передбачених законом заходів державного примусу особистого, організаційного чи майнового характеру.


ЗАСТОСУВАННЯ НОВИХ ПІДХОДІВ ДО ОРГАНІЗАЦІЇ ПОЗАУРОЧНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ УЧНІВ: ЗАДОВОЛЕННЯ ПОТРЕБ РОЗВИТКУ ОСБИСТОСТІ(Доповідь Л.П.Шамрай)


Забезпечення умов поглиблення знань учнів – шлях до підвищення якості та результатів професійної підготовки(Доповідь Т.В.Жерліциної)


УПРОВАДЖЕННЯ В НАВЧАЛЬНО-ВИХОВНИЙ ПРОЦЕС ІННОВАЦІЙНИХ ПЕДАГОГІЧНИХ ТЕХНОЛОГІЙ(Доповідь Ю.В.Соболєвої)


Роботи викладача правознавства


Метод розробка уроку “Створення буклету”


МЕТОДИЧНА РОЗРОБКА УРОКУ ВИРОБНИЧОГО НАВЧАННЯ з професійно – практичної підготовки учнів за професією „Токар”

Методична розробка виконана на основі досвіду роботи майстра виробничого навчання ліцею з підготовки робітників з професії «Токар».

У розробці приводяться рекомендації з використанням сучасних форм, методів, які дозволяють підвищити ефективність навчання шляхом активізації пізнавальної діяльності учнів.

Схема методичної розробки

 Характеристика та навчально – виховні задачі теми.

  1. Планування вивчення теми.
  2. Обладнання та оснащення робочих місць учнів.
  3. Методичні рекомендації щодо проведення вступного інструктажу.
  4. Методичні рекомендації щодо організації самостійної роботи учнів та поточного інструктажу.
  5. Методичні рекомендації щодо проведення заключного інструктажу.
  6. Методичні рекомендації щодо виконання домашнього завдання
  7. Додатки (інструкційні карти, інструкційно – технологічні картки, навчальні елементи, опорний конспект, графік переміщення бригад, картки – завдання)
  8. Список літератури.

Методична розробка уроку з виробничого навчання на тему: “Облік коштів”


Комплект матеріалів для самостійної діяльності учнів з теми: “Створення діаграм та графіків в таблічному процесорі MS Excel”


ПЛАН – КОНСПЕКТ УРОКУ Тема : Дефекти зварних швів, контроль якості зварних з’єднань.

Тема уроку: Обладнання та виконання  ультразвукового контролю.

Тип уроку: Екскурсія. Формування умінь і навиків.


Уроку професійно-практичної підготовки Виробничого навчання ПРОФЕСІЯ – 7122.1 “Електрогазозварник”

МЕТОДИЧНА РОЗРОБКА

Уроку професійно-практичної підготовки

Виробничого навчання

ПРОФЕСІЯ – 7122.1 “Електрогазозварник”

КВАЛІФІКАЦІЯ – 3 РОЗРЯД

Тема :”Плазмово – дугове різання ”


Розгорнутий план уроку виробничого навчання за професією кухар ІV розряду

Тема:    Гарячі страви з м’яса і субпродуктів.

Тема уроку:   Страви із січеного натурального м’яса і котлетноїмаси.

Мета уроку:  Практично закріпити теоретичні знання з:

– розрахунку сировини для приготування заданої кількості порцій страви;

– організація робочого місця;

– технологія приготування страв із січеного натурального м’яса і котлетної маси;

– попередження недоліків у приготуванні страв;

– економного використання сировини, електроенергії, води;

– дотримання вимог санітарії  та гігієни, бюджетного часу, технічних вимог безпеки праці.

Розвивальна мета: Розвивати в учнів здібності утримувати в пам’яті засвоєний матеріал, а також допитливість, увагу, вміння адекватно оцінювати дане завдання, питання.

Виховна мета: Виховувати пильність у дотриманні вимог техніки безпеки, акуратність та уважність, організованість та цілеспрямованість, організованість та цілеспрямованість на формування поведінки та культури.

Тип уроку: Урок отримання знань приготування вступного інструктажу по приготуванню страви із січеного натурального м’яса і котлетної маси, та отримання інструктажу з безпеки праці, пожежної безпеки в лабораторії.

Методи: Пояснення нового матеріалу з елементами бесіди, усне опитування по пройденому матеріалу, демонстрація наглядних матеріалів.

Матеріально-технічне забезпечення: Каструлі місткістю   0,5л , сковорідки, сотейник, керамічні горщики, ножі кухарської трійки, розробні дошки  “ОС” і “МС”, м’ясо рубка, копистка, ложка столова, лопатка металева, електроплита, ваги.

Матеріально-дидактичне забезпечення: Конспект, картки-завдання, технологічні схеми приготування страв із січеного натуральногом’яса, котлетної маси; інструкційно-технологічна картка; операційна картка;картка самоконтролю, типові помилки, критерії оцінки.


МЕТОДИЧНА РОЗРОБКА УРОКУ ВИРОБНИЧОГО НАВЧАННЯ з професії «КОНТОРСЬКИЙ СЛУЖБОВЕЦЬ (БУХГАЛТЕРІЯ)» Тема 12. Економіка підприєм


Сценарій «Козацькому роду – нема переводу»


кабінет технології зварювальних робіт


Тема уроку: «Приготування напівфабрикатів для борошняних кондитерських виробів».


 

Відкритий урок «Технологія приготування бутербродів»


 

План уроку на тему: «Значення зварювального виробництва, перспективи його розвитку»

Ціль уроку: Спонукати формуванню пізнавальної діяльності про різні види процесів зварювання , подальшого їх використання, перспективних технологій зварювання і різання металу.

Тип уроку: урок набуття нових знань.


Методична розробка бінарного уроку уроку на тему:  «ТЕХНОЛОГІЧНІ ПРИЙОМИ НАПЛАВЛЕННЯ МЕТАЛУ»


МЕТОДИЧНА РОЗРОБКА уроку виробничого навчання з професії «Конторський службовець (бухгалтерія)»  на тему: «Бухгалтерський облік на підприємствах різних галузей та форм власності»