Обласний вебінар професій громадського харчування

21 травня 2015 року  педагогічні працівники ліцею професій громадського харчування  взяли участь у обласному  вебінарі  на тему «Підвищення якості професійної підготовки– стратегічний орієнтир діяльності старшого майстра ПТНЗ. Сучасні методи та інноваційні технології навчання – важливий фактор для підвищення якості професійної підготовки майбутніх кваліфікованих робітників».

Із запропонованої програми особливу зацікавленість викликали  питання:

  • підтримка розвиваючого процесу навчання з метою підвищення якості професійної підготовки (Биков Е.Є., старший майстер Зміївського професійного енергетичного ліцею);
  • використання ефективних форм і методів навчання для актуалізації творчої активності учнів у процесі професійної підготовки (Старожилова Г.В., старший майстер Первомайського професійного ліцею);
  • застосування активних методів навчання у поєднанні з ІКТ у процесі підготовки майбутніх кваліфікованих робітників із професій:
  • „Кухар” (Тригубова Н.С., майстер в/н ДНЗ „Харківське вище професійне училище № 6”),
  • „Кухар, кондитер” (Ярошенко Л.М., викладач Чугуївського професійного аграрного ліцею);
  • використання нетрадиційних форм та методів навчання як засобів активізації пізнавальної діяльності учнів (Яковенко Ю.О., методист НМЦ ПТО у Харківській області);
  • про підсумки обласних конкурсів фахової майстерності серед учнів ПТНЗ у 2014-2015 н.р.

Виступи учасників вебінару будуть обговорені на засіданнях методичних комісій та розглянуто можливість впровадження в навчально-виробничий процес.